pátek 31. března 2017

Knižní přírůstky: 1. čtvrtletí 2017

Je konec března, tak si pojďme shrnout první čtvrtletí roku 2017 z pohledu mých knižních přírůstků. Předsevzetí ohledně menšího množství kupovaných knih se moc nepovedlo, ale vzhledem k tomu, co mě čeká v druhém čtvrtletí, si myslím, že se to obrátí k lepšímu. :)


Vezměme to popořadě - LEDEN 2017. V lednu jsem si pořídil celkem 6 knih, ale z toho jsou dvě v akci do 100,- Kč a dvě z bazaru na Databázi knih. Zbylé dvě jsou za "plnou" cenu, i když vždy využívám slevy, kde to jde. Byl to tedy Naslouchač (206,-), Čáry života (288,- i s tričkem), Sám doma 1 a 2 (každý 45,-), Sapphique (29,-) a Šeptající lebka (99,-). Celkem tedy výdaje za knížky v lednu byly 712,- Kč. Navíc jsem s za body na Albatrosmedia objednal zadarmo jako dárek Prázdné místo od J.K. Rowlingové.


V ÚNORU 2017 jsem se moc nepolepšil. Pořídil jsem si opět šest knížek, ale trošku dražší. Respektive tři za "plnou" cenu a tři v akcích do 50,- Kč. V Levných knihách jsem sáhnul po knize Koróna (39,-), v akci na Martinus.cz jsem vzal druhý a třetí díl Dolního města (39,- a 49,-), na Arara.cz jsem vzal dystopické Bez šance (313,-), ve slevě na Albatrosmedia Univerzita výjimečných 2 - Zrada (189,-) a v Knihkupectví Dobrovský pak o tři dny dřív než oficiálně vycházela Země příběhů 2 - Návrat kouzelnice (279,-). Finální suma tak činí 908,- Kč, což už začíná být za jeden měsíc nějak moc. Byl březen lepší?


BŘEZEN 2017 je trošku komplikovanější. Jelikož jsem křestním jménem Josef, tak pro mě znamená březen první z několika darovacích událostí - svátek, který slavím 19. března. Navíc v březnu je tradiční narozeninová oslava nakladatelství YOLi a tam se vždycky nějaká super knížka najde. Tak si to pojďme shrnout. Jota.cz na eshopu ve výprodeji měli Panenku z kostí (147,-), opět u Dobrovského jsem si o pár dní dřív ulovil scénář k filmu Fantastická zvířata a kde je najít (279,-), během oslavy narozenin YOLi jsem si od Radka Blažka z Euromedia Group pořídil jeho Knihu o ponožkách (499,-) a koncem měsíce jsem neodolal a na doporučení si u Dobrovského se slevou koupil Měsíční kroniky 1 - Cinder (297,-). Navíc jsem dostal několik dárků. Na narozeninové oslavě YOLi to byl recenzní výtisk Lásky v prachu hvězd a v soutěži vyhrál Pekelné stroje 3 - Mechanická princezna, od maminky dostal Bestiář Harryho Pottera a od tety pak Probuzení Simona Spiera. K svátku jsem pak dostal i nějaké peníze, které srovnaly vyšší březnové výdaje za knihy a konečný součet pak byl 522,- Kč.


První čtvrtletí roku 2017 tak bylo na knížky dost plodné a doma mi přibylo 21 knih. Je to moc. Dál už bych měl zpomalit, jelikož mám kopu, no trochu víc kop, nepřečtených knížek a téměř vůbec nekupovat. Řekneme si v červnu, jak se mi tohle povedlo, když mi předsevzetí kupovat míň knih dopadlo za první tři měsíce takhle. A jak jste na tom s knižními přírůstky a předsevzetími vy? Daří se vám dodržet, když si řeknete, že budete kupovat míň knížek?






2 komentáře:

  1. To je pořádná kupa nových přírůstků :) Ale to znám, já se také většinou neudržím a sejde se mi tu hromada knih :) Pěkné čtení nových kousků :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju. Jsem zvědav na všechny. Mám tu toho hodně, musím to číst postupně a nový omezit. Tak schválně jak se mi to povede.

      Vymazat