pátek 27. dubna 2018

Report: Křest Letopisů Vukogvazdské družiny IV

Koncem roku 2017 vydalo nakladatelství Gorgona již čtvrtý díl úspěšných Letopisů Vukogvazdské družiny. Koncem ledna 2018 se pak konala beseda s autorem a také křest pokračování této série...
Celá akce, která byla uspořádána pod stylovým názvem "Vukogvazdská trachtace", se konala ve smíchovské knihovně. Tam se 25.1.2018 sešla skupina příznivců Letopisů, Dračího doupěte a nakladatelství Gorgona. Autor Letopisů Vukogvazdské družiny a zároveň i šéfredaktor nakladatelství Gorgona Honza Kravčík si připravil na přání účastníků prezentaci o historii Letopisů. Ta totiž vyhrála anketu na Facebookové události trachtace. Pobavili jsme se tedy nad dobovými fotografiemi z dob, kdy internet byl u nás ještě v plenkách a v česku se rodilo Dračí doupě.


Přítomen tak byl i jeden z jeho spoluzakladatelů Martin Klíma, dnes úspěšný autor počítačových her a zakladatel studia Warhorse Studios spolu se svojí manželkou Vilmou Kadlečkovou, kterou netřeba příliš představovat, ale kdo by nevěděl, tak především autorka úspěšné sci-fi série Mycelium. Ti byli přítomni u zrodu Dračího doupěte a právě proto také byli pozváni jako hosté a kmotři čtvrtého svazku Letopisů.


Součástí prezentace Jana Kravčíka byl také zajímavý kvíz, který jsem si i jako zatím neznalec Letopisů užil a pobavil se. Nechybělo pak ani autorské čtení ze čtvrtého dílu, které bylo opravdu vtipné a poutavé a o to víc navnadilo do celé série. Autor neopomněl dodat, že přeci jen čtvrtý díl už je trošku lepší z hlediska "vypsanosti" autora, ale i tak věřím, že jsou Letopisy Vukogvazdské družiny skvělým literárním dílem. Jeho první díl čeká na svoji recenzi, kterou zde najdete během léta.


Na závěr křtu a autogramiády bylo taktéž možné si zakoupit samotné Letopisy Vukogvazdské družiny či další knihy z produkce nakladatelství Gorgona. Letopisy autor podepisoval a jako dárek si všichni přítomni mohli odnést stylové záložky a také mapu světa, kde se Letopisy odehrávají. V neposlední řadě pak nakladatelství připravilo i Vukogvazdská trička v několika barvách. Jednalo se o příjemné a přátelské setkání, kterých v budoucnu, doufám, bude více. Po skonční akce následovalo posezení v nedaleké hospůdce.


Kdo ještě svůj výtisk čtvrtého dílu Letopisů Vukogvazdské družiny nemá, může si jej obstarat třeba ZDE.




Žádné komentáře:

Okomentovat